Det perfekte havespil du selv kan lave ud af træ eller andre materialer

Det er noget helt særligt over sommerens mange havefester. Der er altid god stemning og masser af grin. Måske du allerede har planlagt den helt store familiefest, eller har du inviteret nogle venner over? Måske du har fået planlagt både mad og borddækning, men hvad skal I lave derudover? Man vil jo gerne afholde en hyggelig dag og aften med ens familie eller venner.

Læs med hvordan du selv kan lave det perfekte havespil til sommeraftener – et spil både for voksne og børn.

Lav jeres eget kongespil sammen

Kongespillet er en klassiker, fordi det er så tidløst. Nogle klodser man skal vælte med nogle pinde. Det er både enkelt, så børnene kan forstå det, mens det er sjovt for de voksne. Hurtigt kan der gå helt sport i at få kastet pindene, så de rammer modstanderens klodser. Kongespillet har dog også blusset op blandt de unge igen. Dog har de sat deres eget præg på det. Det er nemlig blevet en stor trend at lave sit eget kongespil, samt dekorer det.

Selve spillet kræver 10 rektanglet klodser, et par aflange runde pinde samt en kongefigur. Spillet er normalt lavet i træ, da det både står fast og kan blive væltet. I kan dog også prøve at bruge andre materialer.

At lave sit eget kongespil er nemt og billigt. I kan selv skære og slibe klodserne, eller I kan købe et færdiglavet sæt. Dertil kommer dekorationen. Dette er i sig selv en leg for børnene og teenagerne. De kan hver få en klods at male på og gøre til deres egen. Spillet bliver dermed også mere personligt, mens I får noget tid sammen. Det er samtidig den perfekte hobbyaktivitet om sommeren. Hvis I allerede ejer kongespillet, kan det hurtigt blive som nyt med lidt maling.

Udvid jeres evner med et nyt sommerprojekt

Kongespillet er det perfekte havespil grundet dets teamwork. I vil kunne blive enige om, at modstanderen har limet deres klodser fast. Det er samtidig meget transportabelt og kan bringes med til diverse ferier og arrangementer.

Et andet træspil, der ikke fylder meget, er klodsmajor. Dette spil kan ligeledes blive et DIY-projekt, da det blot er en masse små brikker af træ. Mal brikkerne i forskellige farver og mønstre ligesom ved kongespillet.

Begge spil er sjove og kan laves derhjemme med børnene eller vennerne. I kan endda gemme spillene til den næste sommerfest – så er I garanteret en sjov aften.